Taalkracht

Boekpresentatie Taalkracht - ISVW

Wat doen we met gevoelens waar nog geen taal voor is? Wat betekent de opkomst van economische taal in domeinen als het onderwijs en de zorg? Hoe zorgen we voor een meer inclusief taalgebruik? Op donderdagmiddag 23 april, vanaf 16.00 uur, presenteren Christien Brinkgreve, Eric Koenen en Sanne Bloemink hun nieuwste boek, Taalkracht, bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. In navolging van hun eerdere boek Weten vraagt meer dan meten storten zij zich samen met andere schrijvers, onder wie Paul Verhaeghe, Trudy Dehue en Adriaan van Dis, op veranderend taalgebruik. Taalkracht biedt een rijk palet aan essays die beschrijven hoe taal en werkelijkheid elkaar beïnvloeden.

We openen de presentatie met een welkom van uitgever Florian Jacobs. Vervolgens nemen de redacteuren van Taalkracht het woord, en reiken zij het eerste exemplaar uit aan oud-minister Winnie Sorgdrager, die enkele gedachten zal wijden aan taal in de politiek. De ISVW zorgt voor hapjes en drankjes. De toegang is gratis, en je bent van harte welkom.

Laat je in verband met de catering wel even weten of je komt? Een mailtje aan info@isvw.nl o.v.v. ‘Aanmelding boekpresentatie Taalkracht’ volstaat. Wie wil, kan naderhand voor eigen rekening blijven dineren op de ISVW. Mocht je dat op prijs stellen, geef dat dan aan bij je aanmelding.

Data

Donderdag 23 april 2020.

Aanvang om 16.00 uur, einde om 18.00 uur.

Deelname

Gratis entree. Aanmelden kan via e-mail aan info@isvw.nl o.v.v. ‘Aanmelding boekpresentatie Taalkracht’.