Over mij

Toen ik in New York woonde (10 jaar), kwam ik langzamerhand tot het inzicht dat ik niet blij werd van de juridische implementatie van stock-optie plannen voor multinationals. Eigenlijk wilde ik altijd al schrijven. Daarom maakte ik de overstap van de commerciële advocatuur naar schrijven.

In New York schreef ik twee non-fictie boeken. Mijn eerste boek, Hypermama: de valkuilen van het moderne moederschap (2008) gaat over doorgedraaide eisen aan het moederschap. Het tweede boek, Happy Me verdwaald in de New Yorkse geluksindustrie (2012) is zowel een sociaal- maatschappelijke analyse van de zelfhulpwereld als een persoonlijk verslag van mijn zoektocht naar geluk in New York. Beide boeken werden goed ontvangen.

Eenmaal terug in Nederland ging ik door met schrijven. In 2018 verscheen Diagnosedrift: hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet, waarin ik op zoek ging naar de wereld achter de diagnose. Mijn meest recente boek kwam in juli 2020 uit. In dit boek, De wilde wereld - een nieuwe relatie met de natuur, onderzoek ik manieren waarop wetenschappers, engineers, kunstenaars, schrijvers en denkers proberen om de verbondenheid met onze materiële omgeving te begrijpen en te ervaren.

Sinds 2008 schrijf ik artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, vooral voor de Groene Amsterdammer. Een greep uit deze artikelen is te vinden op deze site.

Paul Verhaeghe, hoogleraar klinische psychologie en schrijver van gezaghebbende boeken als Identiteit en Autoriteit, over het boek Happy Me:

‘Dit is het hilarische verslag van haar zoektocht, geschreven met een scherpe pen. Wat het boek voor mij zo geslaagd maakt, is dat Bloemink niet alleen kritisch tegenover die geluksindustrie staat, maar ook heel erg kritisch tegenover zichzelf. En dat levert een mooi boek op, waarin ze inzichten verwoordt die velen voelen maar slechts weinigen kunnen zeggen.’