Over mij

Na een aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat en jurist in Amsterdam en New York, kwam ik erachter dat ik altijd al alleen maar wilde schrijven. 


Sinds 2008 schrijf ik artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, vaak over wetenschap, vooral voor de Groene Amsterdammer. Een greep uit deze artikelen is te vinden op deze site. 


Naast mijn artikelen schrijf ik sindsdien boeken. Zo schreef ik over dolgedraaid moederschap (Hypermama, 2008), de Newyorkse geluksindustrie (Happy Me, 2012), labelcultuur (Diagnosedrift, 2018) en een nieuwe relatie met de natuur (De wilde wereld, 2020)


Mijn nieuwste boek gaat over het grote raadsel van pijn. Voor meer info: klik HIER

Paul Verhaeghe, hoogleraar klinische psychologie en schrijver van gezaghebbende boeken als Identiteit en Autoriteit, over het boek Happy Me:

‘Dit is het hilarische verslag van haar zoektocht, geschreven met een scherpe pen. Wat het boek voor mij zo geslaagd maakt, is dat Bloemink niet alleen kritisch tegenover die geluksindustrie staat, maar ook heel erg kritisch tegenover zichzelf. En dat levert een mooi boek op, waarin ze inzichten verwoordt die velen voelen maar slechts weinigen kunnen zeggen.’