Over mij

Toen Sanne Bloemink in New York woonde, (10 jaar), kwam ze langzamerhand tot het inzicht dat ze niet blij werd van de juridische implementatie van stock-optie plannen voor multinationals. Ze maakte de overstap van de commerciële advocatuur naar schrijven.

In New York schreef ze twee boeken. Haar eerste boek, Hypermama (Meulenhoff, 2008) ging over de manische opvatting van het moederschap in New York. Het tweede boek, Happy Me(Nieuw Amsterdam, 2012) had de New Yorkse geluksindustrie als onderwerp. Beide boeken werden goed ontvangen.

Onlangs verscheen haar boek Diagnosedrift: hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet’, waarin Sanne op zoek gaat naar de wereld achter de diagnose. In januari 2017 verscheen bovendien Weten vraagt meer dan meten: hoe het denken verdwijnt in het regime van maat en getal (Amsterdam University Press), een boek dat samen met initiatiefnemer Christien Brinkgreve (hoogleraar sociale wetenschappen) en Eric Koenen, (organisatiedeskundige), wordt samengesteld en dat gaat over het groeiende verzet tegen de huidige meetcultuur.

Ondertussen schrijft Sanne artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, vooral voor de Groene Amsterdammer. Een greep uit deze artikelen is te vinden op deze site.

Paul Verhaeghe, hoogleraar klinische psychologie en schrijver van gezaghebbende boeken als Identiteit en Autoriteit, over het boek Happy Me:

‘Dit is het hilarische verslag van haar zoektocht, geschreven met een scherpe pen. Wat het boek voor mij zo geslaagd maakt, is dat Bloemink niet alleen kritisch tegenover die geluksindustrie staat, maar ook heel erg kritisch tegenover zichzelf. En dat levert een mooi boek op, waarin ze inzichten verwoordt die velen voelen maar slechts weinigen kunnen zeggen.’

Trudy Dehue, emeritus hoogleraar, filosoof en psycholoog

'De artikelen van Sanne Bloemink zijn altijd grondig doordacht, goed gecomponeerd en in soepele taal geschreven. Ik lees ze graag, want ik steek er wat van op.'

Xandra Schutte, hoofdredacteur Groene Amsterdammer:

‘Sanne Bloemink is een veelzijdige en uitstekende journaliste’